Szijjártóéknak hamarosan vallaniuk kell Habonyról

Reagált a minisztérium.

MNO
2015. 03. 24. 22:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon pert nyert az LMP a Külgazdasági és Külügyminisztériummal szemben: a döntés arra kötelezi a minisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra, rendelkezett-e, és ha igen, milyen okból Habony Árpád, Vida Ildikó, Heim Péter és Giró-Szász András diplomata-útlevéllel.

Az LMP szerint a döntés precedensértékű, mert bizonyítást nyert, hogy hivatalos útlevelet azok kaphatnak, akik közfeladatot látnak el, ezért a választóknak joguk van tudni, hogy kik ők. A párt szerint a Külügyminisztérium mostantól nem osztogathat diplomata-útlevelet politikai következmények nélkül.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak Szél Bernadett kérdésével kapcsolatban semmi takargatnivalója nincsen, a KKM a kért adatokat természetesen kiadja. Az adatszolgáltatás eddig pusztán egy jogtechnikai kérdés tisztázatlansága miatt nem történt meg.

 

A KKM azonban meg kívánta adni a választ a feltett kérdésre, ezért tegnap a bírósági döntéstől függetlenül eljuttatta azt Szél Bernadett jogi képviselőjének.

 

A KKM válasza a következő: A megjelölt személyek közül kizárólag Giró-Szász András korábbi miniszterelnöki biztos, jelenleg kormányzati kommunikációért felelős államtitkár rendelkezett 2014. november 30-ig érvényes diplomata útlevéllel. A további személyek dr. Vida Ildikó, Habony Árpád és Heim Péter nem rendelkezett és jelenleg sem rendelkezik diplomata, illetve külügyi szolgálati útlevéllel.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.