Tapolcán a tét a munkahelyteremtés

De meg kell védeni a meglévő állásokat egész választókerületben.

HZS
2015. 03. 28. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fenyvesi Zoltán azt mondta: csak a munka lehet a jólét alapja. Ezért ha a választók bizalmat szavaznak neki, azon fog dolgozni, hogy az eddig elért eredményeket a kormánnyal közösen folytatni tudják, és új munkahelyteremtő beruházásokat valósíthassanak meg Ajkán, valamint a térségben. Emlékeztetett arra, hogy Veszprém megyében az elmúlt időszakban 50 milliárd, ezen belül Ajkán és térségében 18,6 milliárd forint értékben valósultak meg európai uniós gazdaság- és turizmusfejlesztési projektek. Szólt arról, hogy az ajkai autóipari vállalatoknál összesen 10 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések az elmúlt uniós ciklusban, így megőrizték a munkahelyeket, és továbbiakat teremtettek. Felidézte, hogy az egyik ajkai cégnél, amellyel januárban stratégiai megállapodást kötött a kormány, 8 milliárd forintos fejlesztés nyújt megélhetést újabb száz családnak.

Problémaként jegyezte meg, hogy bár Ajkán alacsony a munkanélküliség, tizenkét éve nincs új betelepülő az ipari parkba. Kiemelte, az előttünk álló európai uniós ciklusban a források hatvan százalékát gazdaságélénkítésre, új munkahelyek teremtésére lehet felhasználni, ami lehetőséget teremt arra is, hogy az ajkai ipari park infrastruktúrájának bővítésével újabb szereplők telepedjenek le a térségben. Fenyvesi Zoltán bejelentette, a közeljövőben Ajkán is megnyílhat a Széchenyi Programiroda, amely a kis- és középvállalkozások, a fiatal vállalkozók uniós forráshoz jutását segíti. Az Otthon melege program pedig – amellyel a kormány 10 milliárd forintos támogatást biztosít a társasházak megújításához – a helyi építőipari vállalkozásoknak és dolgozóiknak jelenthet új munkalehetőségeket.

Szólt az ajkai kórház mintegy 4 milliárd forintból megvalósult fejlesztéséről, amellyel elmondása szerint az ellátás minőségének javítása mellett hosszútávon sikerült stabilizálni a dolgozók helyzetét. A tapolcai kórházról elmondta, hogy az ott folyó 2,3 milliárdos projekt részeként új, 24 órás sebészeti ellátást biztosítanak a hét minden napján, tíz aktív ággyal. Emellett új tüdőgyógyászati és kardiológiai rehabilitációs központ létesül, valamint létrejön egy háromállásos mentőállomás is. Hozzátette: azzal, hogy Tapolcára is visszakerülhetnek az aktív ágyak, az ajkai kórházban csökken majd tumultus. Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.