Tarsoly nem Győr díszpolgára többé

Írásban mondott le címéről a szocialista politikus, az önkormányzat pedig közölte, Győrnek nem volt pénze a Quaestornál – írta a Kisalföld.

VZ
2015. 03. 12. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarsoly Csaba szerdán írásban arról tájékoztatta Borkai Zsolt polgármestert, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel lemond díszpolgári címéről” – emlékeztettek.

Emellett Ismert, korábban Tóbiás József, az MSZP elnöke korábban sajtótájékoztatón azt a kérdést címezte a győri önkormányzat felé, hogy van-e az önkormányzatnak bármilyen szerződése a Quaestor-csoporttal, és ha igen, milyen tartalmú, milyen időszakra szól, milyen feltételeket tartalmaz, hogy van-e a városnak vagyoneleme a Quaestor-csoporthoz tartozó bármely cégnél, és hogy „miért asszisztál az önkormányzat ahhoz, hogy közérdekű adatokat ne ismerhessen meg” a város lakossága. Tóbiás ekkor azt mondta, az önkormányzattól nem kaptak választ, így közérdekű adatigényléssel fordulnak az önkormányzathoz.

A helyhatóság erre válaszul cáfolta, hogy bármiféle hivatalos megkeresést kaptak volna Tóbiásék részéről, mint írták, „Tóbiás József és az MSZP számára rossz hírt kell közölnünk, hiszen viselkedésük arra utal, hogy annak tapsolnának, ha az önkormányzat érintett lenne a történésekben, és sérülne a város stabil gazdálkodása, ez azonban nem így van. Győr városának nincsen a Quaestor cégcsoporthoz köthető kötvénye és részvénye”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.