Több százmilliót kapnak szociális intézmények

Négyszázmilliós pályázatot hirdettek szociális intézmények, köztük idősotthonok fejlesztésére.

MNO
2015. 03. 31. 19:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázati pénzből elsősorban az időseket ellátó intézmények infrastruktúráját szeretnék fejleszteni, lévén vannak még olyan idősotthonok Magyarországon, amelyekben javítani lehetne az életkörülményeket. Emellett pályázni lehet családi átmeneti otthonok, illetve hajléktalanintézmények bővítésére és fejlesztésére is – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Czibere Károly kiemelte, hogy hazánkban 50-55 ezer férőhely van az idősotthonokban, ezt a számot idővel emelni kell. Mint mondta, a jelenleg meglévő férőhelyek negyedéhez tartozik szobai mosdó és fürdőszoba, tehát mindenképpen fontos a színvonal emelése. Emellett a kormánynak célja az is, hogy az alapellátás keretében erősítse a házi gondozást.

Egy önkormányzat, illetve társulás maximum húszmillió forintot nyerhet el a pályázaton, és az elnyerhető összeget differenciálják aszerint, hogy egy adott önkormányzat mennyi adóbevétellel bír. Tehát minél szegényebb egy helyhatóság, annál több forrásra számíthat. A kiírás már elérhető, pályázni április 16-áig lehet, a miniszter pedig június 3-án dönt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.