Tragédia a Szent Imre Kórház pszichiátriáján

Nem vitték át a szülészetre, ezért a Szent Imre Kórház pszichiátriai osztályán szült egy nő.

MNO
2015. 03. 12. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nőt a Blikk szerint nem vitték át a szülészetre, csupán egy függönnyel választották el a többi betegtől. Mint az osztályvezető főorvos, dr. Ferencz Csaba elmondta, az asszonyt azért tartották a pszichiátrián, mert nem a terhesség volt a „vezető kórképe”, vagyis másodlagos volt az, hogy állapotos. A Blikk felhívja rá a figyelmet, hogy a szülészet a kórház területén a B épületben lévő zárt osztálytól mind­össze néhány méterre, az A épületben található.

Dr. Ferencz Csaba elmondása alapján az újszülött halva született, ezt pedig a belső vizsgálat is alátámasztotta. A kórház vezetősége egy nappal később, szerda délben hívta a rendőrséget, hogy bejelentsék a tragikus esetet. A Blikk szerint a rendőrség végül közigazgatási eljárásban kezdte vizsgálni a tragikus végű szülést, ami annyit jelent, hogy nem gyanakszanak bűncselekményre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.