Új lakást kaphatnak a sérültek az önkormányzattól

A gázrobbanásban közvetlenül érintett lakók elhelyezéséről később gondoskodnak – mondta Karácsony Gergely.

MD
2015. 03. 13. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester elmondása szerint a Cserei utcai társasház – amelynek öt lakása lakhatatlanná vált az egyik földszinti lakásában csütörtökön történt gázrobbanás miatt – száz százalékban önkormányzati tulajdonban van. Az érintett lakások egy része – rossz állapota miatt – lakatlan volt, a többi lakó pedig jelenleg kórházban van, ettől függetlenül jogosultak új önkormányzati bérlakás igénylésére – közölte.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a ház statikailag nem sérült, ahogy a gázvezeték sem. Nem is a gázvezeték, hanem egy illegálisan használt gázpalack robbant fel, miközben ki akarták cserélni – tette hozzá. Mint mondta, a lakók túlnyomó többsége – akiknek az otthona nem sérült meg a robbanásban – még csütörtökön visszatérhetett a lakásába, senkit sem kellett ideiglenesen elszállásolni.

Tóth Ferenc, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Baleseti Központjának intézetvezető főorvosa arról tájékoztatott, hogy a robbanás helyszínéről hozzájuk bevitt hat sérültből – négy gyermek és két felnőtt – ötnek jó az állapota. A kétéves gyermek – akin a helyszínen életmentő beavatkozásokat kellett végezni – viszont továbbra is életveszélyes állapotban van.

Az Országos Mentőszolgálat korábbi közlése szerint kilencen sérültek meg a robbanásban, közöttük négy gyermek. Egy kétéves gyermeket életveszélyes állapotban, a többieket súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban vitték kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi rendőrkapitánysága csütörtökön közveszélyokozás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.