Új tantárgyakat vezetnek be

A cél a fiatalok alapvető pénzügyi ismereteinek és vállalkozói kompetenciáinak fejlesztése.

MA
2015. 03. 10. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a 2013-ban hatályba lépett Nemzeti alaptantervvel megnyílt a lehetőség arra, hogy a 7–12. évfolyamos diákok pénzügyi és vállalkozási ismeretekhez jussanak a tanórákon.

A két tárca márciusban és áprilisban országjáró rendezvénysorozaton mutatja be a tananyagot – olvasható a tájékoztatásban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében megemlíti: számos civil és pénzintézeti program, verseny érhető el az arra nyitott és érdeklődő intézmények számára, egyebek között az Európai pénz7, amelynek keretében március 9. és 13. között több mint kilencvenezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhet meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a családi költségvetés alapkérdéseivel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.