Újabb közlekedési változások a Budaörsi úton

A módosítások várhatóan októberig lesznek érvényben.

MA
2015. 03. 22. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK közleményében azt írta: elkezdődik az aluljáró és az autópálya új nyomvonalának kialakítása és a városból kifelé haladó útpályán változik a víz- és csatornaépítési munkálatok helyszíne. A Sasadi út környezetében a belváros irányába vezető útpályát lezárják, és a forgalmat a kifelé haladó sávra terelik, sávelhúzással továbbra is három sáv lesz járható mindkét irányba, azonban azok szűkebbek lesznek. A Balatoni út felől érkezők egy újonnan kiépített terelőúton keresztül, a Sasadi úti csomópont után önálló sávon tudnak ráhajtani a Budaörsi útra.

A gyalogosokat érintő változás, hogy az ideiglenes terelőúton kijelölt Sasadi úti új megállóhelyről a Sasadi úti gyalogos felüljáró a terelőút mellett nem közelíthető meg. A gyalogosok a Rimaszombati út–Május utca–Március utca útvonalon haladhatnak, amit útirányjelző táblák is jeleznek.

A BKK M1-es és M7-es autópályán haladó járatai és a Balatoni úton befelé közlekedő autóbuszok is az ideiglenes terelőúton járnak, a Budaörsi úti, illetve Rimaszombati úti Sasadi út megállóhelyet az Alsó Beregszász utcai csomópont közelébe helyezik át. Az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 252-es, a 253-as, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es autóbuszok a városból kifelé, az agglomeráció irányában ideiglenesen kihagyják a Sasadi út megállóhelyet. Ugyanezek a járatok, illetve a 8-as, a 40-es, a 40E, a 87-es, a 172-es és a 187-es autóbuszok befelé, azaz a Budapest irányába vezető oldalon is kihagyják a Sasadi út megállóhelyet.

A változások várhatóan októberig lesznek érvényben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.