Végrehajtás alatt a Helyi Téma kiadója

Menekülnek a kifizetetlen kollégák – írja az Index; nagy a csend a vonal végén, nem tudni, mi lesz a lappal.

MNO
2015. 03. 03. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitézy Tamás jobboldali vállalkozó egy évtizede működő ingyenes hetilapja fénykorában 1,2 milliárdos árbevételt produkált, önálló mutációval jelent meg Budapest kerületeiben és 20 vidéki nagyvárosban, összességében negyedévente milliós példányszámban – írta a portál.

2013-ban a Théma Lapkiadó Kft. azonban fizetésképtelenné vált, a példányszám pedig csökkenésnek indult, 2014-ben már csak félmillió lap került a postaládákba. Ezután a hitelező bank felszámolást kezdeményezett, a cég elvesztette dél-pesti telephelyét, azóta pedig külső vállalkozásoknál drágán, ráadásul hitelbe nyomtatták a lapot – írta a portál, amely úgy tudja, hogy a tulajdonos már a szerkesztők egy részének sem tudott fizetni, így azok sorra hagyják ott a céget. Az Opten szerint a cégnek egyébként 2015 januárjában 100 millió forint feletti adótartozása volt. Az Index úgy tudja, a lap februárban már nem is jelent meg.

Mi a Helyi Téma központi telefonszámán próbáltunk illetékest elérni, de ott nem tudtak nekünk segíteni, sem a kiadót, sem a szerkesztőséget nem tudták kapcsolni, utóbbinál mondván, valószínűleg amúgy sincs senki bent az épületben – ezt támasztotta alá az a tény is, hogy a végül egy külső kerület sajtókapcsolati oldaláról előkapart számon felhívott szerkesztőségben hiába csöngött a telefon.

Egyébként a lap márciusi – tatai – száma pdf-formátumban elérhető az újság honlapján, ez azonban összecsenghet azzal az indexes információval is, miszerint a februári lapszámokba jelentkező hirdetőket ehhez a megjelenéshez próbálták átirányítani. Ugyanígy megtalálható az egy héttel korábbi tatai lapszám, bár ez a nyomtatott megjelenéssel kapcsolatban nem feltétlenül jelent bármit is. A 444 szerint egyébként két hete – az időközi választások előtt – Veszprémben még megjelent lapszám.

Az Index kérdésére a külföldön tartózkodó Vitézy Tamás SMS-ben annyit üzent, hogy továbbra sem szűnik meg a lap, a portál információk szerint arra számít, hogy majd a kormány újra felfedezi a lapot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.