A papírforma érvényesült a piarista vezetőválasztáson

A Piarista Rend Magyar Tartománya újraválasztotta Labancz Zsolt tartományfőnököt.

BuL
2015. 04. 08. 21:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Labancz Zsolt 2011 márciusa óta tölti be a tartományfőnöki tisztséget, mostani megbízatása újabb négy évre szól.

A tájékoztatás szerint Labancz Zsolt 1974-ben született Kecskeméten, 1993-ban lépett be a piarista rendbe. Latin-hittan szakos tanárként a rend kecskeméti és budapesti iskolájában tanított. 2012 tavasza óta a magyarországi Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának elnöke.

A Mátraverebély-Szentkúton hétfőn kezdődött káptalan, vagyis rendi tanácskozás során megválasztották a tartományi asszisztenseket is: a küldetésért felelős asszisztens Urbán József (a képen balról az első), a közösségekért felelős asszisztens Wettstein József (j1), a világiakért felelős asszisztens Guba András (b2), és az ifjúságpasztorációért és a hivatásgondozásért felelős asszisztens Szakál Ádám (j2) lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.