Átadták az első fürdővédjegyet

A Rudas bizonyult a legjobb budapesti fürdőnek.

CsP
2015. 04. 20. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fürdők nemzeti tanúsító védjegyrendszerében a Rudas a legmagasabb, ötcsillagos fokozatot kapta meg. A Rudas tavaly szeptemberben átadott egymilliárd forintos fejlesztésével érdemelte ki a legmagasabb minősítést.

Ruszinkó Ádám hozzátette: a fürdő tavaly decemberben 40 százalékkal több vendéget fogadott, mint 2013 hasonló időszakában. Az új védjegyrendszert a fürdőszövetség és a nemzetgazdasági tárca közösen üzemelteti.

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke kijelentette: a védjegyrendszer elindulása mérföldkőnek számít a magyar fürdők életében, a szakmai minősítés bevezetését többéves előkészítő munka előzte meg. Az első körben 12 fürdőben minősített 21 szolgáltató egység között 7 gyógyfürdő, 4 élményfürdő, 7 strandfürdő és 3 uszoda szerepel.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a védjegy átvételekor kiemelte: a fekvése mellett a gyógyfürdő különlegessége, hogy három építészeti stílus, három kor keveredik benne. A 16. századi török fürdő részt ismerik a legtöbben, a 19. századi uszoda részét még Ybl Miklós kezdte tervezni, ezek a 21. századi résszel együtt szerves egységet alkotnak. Emlékeztetett, hogy a felújított Rudas fürdőt 2014 szeptemberben adták át, amivel a város egyik ékköve lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.