Az FKF visszautasítja a vádakat

A személyes adatokkal való visszaélés miatt jogi lépések megtételét fontolgatják.

MA
2015. 04. 24. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelik, hogy nem kívánnak részt venni „nemtelen politikai csatározásokban”, azonban határozottan visszautasítják mind az Indexen megjelenteket, mind pedig a PM és a Jobbik sajtótájékoztatóin elhangzott valótlan állításokat. Ismert, Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője arról beszélt pénteken, hogy a tavalyi utolsó negyedévben a cégnél 48 személyt tartottak nyilván vezetőként vagy vezető tisztségviselőként, ők fejenként havonta átlagosan 1,8 millió forint bruttó jövedelmet markoltak fel.

Az Index kijelentéseire a társaság még aznap este cáfolatot adott ki, melyben hangsúlyozta: „Se 10 fős kabinet, se 100 milliós bérterhelés, a kabinettagok nagy részének nincs szolgálati kocsija, sofőrt se kapott senki a kabinetből, nem bocsátottunk el 20-25 dolgozót.” Kiemelték azt is, hogy a nyugdíjas dolgozók jogviszonyát sem kezdték sorban megszüntetni. „A személyes adatokkal való visszaélés miatt az érintettek jogi lépés megtételét fontolgatják” – írták tegnapi közleményükben.

Mindemellett felhívták a figyelmet arra, hogy a cég vezetésének fizetése nyilvános, közérdekű adatként megtalálható a társaság honlapján. „Ennek alapján egyértelműen megállapítható, hogy egyetlen vezető fizetése sem közelíti meg a sajtótájékoztatón elhangzottakat” – fogalmaztak.

A jogi diplomával rendelkező, egyetemen vendégoktató új beszerzési igazgató alkalmazása a vonatkozó társasági szabályozással összhangban van – tették hozzá, kiemelve: a beszerzési igazgató a nyolcadik kerületi önkormányzat képviselő-testületének tagja, amely tisztség nem összeférhetetlen a társaságnál betöltött posztjával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.