Budapesten koszorúztak az Éjszakai Farkasok

A Putyin-barát csapatot több uniós ország nem engedte be a területére.

MNO
2015. 04. 30. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A motorosok útjának hivatalos neve győzelmi menet, a második világháború lezárásának hetvenedik évfordulójára emlékeznek. Az orosz szervezők szerint nem a provokáció a céljuk az úttal, épp a háborúk ellen tiltakoznak. Eredeti terveik szerint Moszkvából Minszken, Varsón, Pozsonyon, Bécsen és Prágán keresztül mentek volna Berlinbe. A lengyel kormány azonban a megtiltotta, hogy beutazzanak az országba. Így tettek Litvániában is: határőrség nyolc orosz motorost fordított vissza a határról arra hivatkozva, hogy nincsenek érvényes papírjaik.

 

Vlagyimir Szemigyetko, Oroszország budapesti nagykövetségének titkára várta őket a Fiumei úti sírkertben. Itt a motorosok ugyanazt az obeliszket koszorúzták meg, mint Vlagyimir Putyin februárban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.