Budapestre jön az Air China

Május elsejétől új járatot indít a kínai nemzeti légitársaság.

2015. 04. 30. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évek óta napirenden lévő kérdésben a két ország közötti erőteljesen fejlődő kapcsolatok részeként született végül pozitív eredmény – mondta a misszióvezető. Hozzátette: az Air China számára egy dinamikusan bővülő piacra való belépést jelent az új járat.

A nagykövet a látványos külsőségekkel megrendezett eseményen kínaiul mondott köszöntőjében elhangzott, hogy az üzleti és turizmus céljából Kínából Magyarországra látogatók száma csak tavaly 19 százalékkal emelkedett, és ez a szám a következő öt évben a szakértők óvatos becslése szerint is megduplázódhat. Magyarország az új légi járat nyújtotta közlekedési előnyök révén nemcsak a turizmus, de az üzleti kapcsolatok bővülésére is számít.

A misszióvezető emlékeztetett arra is, hogy tavaly májusban Budapesten megkezdte működését a Kína–Kelet-Közép-Európa Turisztikai Regionális Központ, amelynek a kínai turisztikai hivatal és a régió 16 országának nemzeti idegenforgalmi szervezetei közötti kapcsolatok fejlesztése a feladata.
Szilas Cecília megjegyezte, hogy Magyarországon található a kelet-közép-európai térség legnépesebb kínai kolóniája, és az itt élő kínaiaknak is kétségkívül előnyt jelent, hogy a jövőben Budapestről átszállás nélkül válik elérhetővé hazájuk.

A Peking és Budapest közötti új közvetlen légi összeköttetésről szóló megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be március közepén. Az eredményt a keleti nyitás stratégiájának újabb sikerpontjaként jellemezte, és hangsúlyozta: ez újabb előrelépés és eszköz a Magyarország és Kína közötti gazdasági, kereskedelmi, kulturális és turisztikai együttműködés továbbfejlesztéséhez.

A csütörtöki ünnepélyes járatindítón házigazdaként jelen volt Ma Csun-huj, az Air China kereskedelmi igazgatója és Igor Prohotszkij, Fehéroroszország nagykövetségének első beosztottja is. A korábbi sajtóhírekkel összhangban megerősítették, az Airbus A 330-200 típusú gépek heti négy lakalommal indulnak és útban Budapestre megállnak Fehéroroszország fővárosában, Minszkben másfél órára. A gépek 19.40-kor érkeznek Budapestre és 21.10-kor indulnak vissza Kínába hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap. Visszafelé már csak Pekingben szállnak le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.