Civilek tiltakoznak az Éden miatt

A TV2 nem számol azzal a forgatókönyvvel, hogy megszüntetik a műsort.

Győr Ágnes
2015. 04. 29. 3:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérdésünkre ugyanis, elképzelhetőnek tartják-e, hogy a vizsgálat nyomán magát az Éden Hotelt is leveszik a műsorról, a szóvivő azt írta: „A (vizsgálati – a szerk.) eredményről természetesen beszámolunk. A műsor továbbra is látható lesz a képernyőn.”

Yvonne Dederick, a TV2 társtulajdonosa, ügyvezető igazgató döntött arról, vizsgálat indul a TV2 valóságshow-jában történtek miatt. A jelentős botrányt kiváltó április 25-i adásban az egyik férfi játékos szexuálisan zaklatott és megalázott egy női játékost.

Az ügy miatt – amely nyomán a Médiatanács is vizsgálódik – tegnap a 23 női civil szervezetből álló Női Érdek, a Patent, a NANE és a Nőkért Egyesület jelezte közleményben tiltakozását. Azt követelték, hogy vonja felelősségre szerkesztőit a TV2, és kérjen bocsánatot a csatorna a nézőitől és az érintettől, zárja ki továbbá az erőszakoskodó szereplőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.