Czibere Károly: Csökkent a szegénység

A Tárki adatai szerint 2010-től tavalyig 18-ról 9 százalékra csökkent azon háztartások aránya, amelyekből senki nem dolgozik.

kn
2015. 04. 28. 8:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czibere Károly elmondta: a KSH tavaly áprilisban, a Tárki az ősszel vette fel az adatokat, uniós szabvány szerint 11 jellemzőt elemezve. Ezek legfontosabbika, hogy az átlagjövedelem 60 százalékát el nem érő személy vagy család szegénynek számít, de a munkanélküliséget is szegénységi kockázatnak tekintik.

Szinte mind a 11 mutató tekintetében jelentős javulások voltak az elmúlt két évben – fogalmazott az államtitkár, jelezve, hogy a legnagyobb javulást a foglalkoztatásban mérték: a Tárki adatai szerint 2010-től tavalyig 18-ról 9 százalékra csökkent azon háztartások aránya, amelyekből senki nem dolgozik.

Szavai szerint kézzelfoghatóvá teszi a rezsicsökkentés és a devizahitelesek megmentésének eredményeit, hogy a korábbinál jóval kevesebben számoltak be fizetési elmaradásokról vagy arról, hogy nem tudják fűteni a teljes lakásukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.