Egymilliárd forintot nyúlt le egy OTP-s bankár

K. Zsolt a bank belső vizsgálatán bukott le.

HZS
2015. 04. 08. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éveken át sikkasztott és egymilliárd forinttal károsította meg ügyfeleit az az OTP-s bankár, akit jelenleg különösen jelentősen értékre elkövetett sikkasztással gyanúsít a rendőrség – írja az Index hírportál. K. Zsolt, aki privát bankárként dolgozott, a pénzintézet belső vizsgálatán bukott le.

A papírok és aláírások meghamisításával megkárosított ügyfelek száma tíznél kevesebb, volt olyan, akitől ezzel a módszerrel százmillió forintot lopott. A portál információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda foglalkozik az üggyel, a tanúkihallgatások pedig jelenleg is folynak. A bankár állítólag azt mondta, hogy magára költötte az évek alatt ellopott pénz jelentős részét. Ha bűnösnek találják, akár tíz évre is börtönbe kerülhet.

Az OTP tartalékaiból már kártalanította az ügyfeleket.

,

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.