Farkas Flórián: Az egyetlen út a felzárkózás

A miniszterelnöki biztos szerint tovább kell ápolni és építeni a roma kultúrát is.

MNO
2015. 04. 08. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Roma Könyvtár, Levél- és Dokumentumtár szervezésében a Dohány utcai székházban tartott megemlékezésről az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közleményben tájékoztatta az MTI-t. Eszerint Farkas Flórián azt mondta: a magyarországi cigányság felzárkózásához tovább kell ápolni és építeni a roma kultúrát is.

A rendezvényen részt vett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is, aki beszédében többek között kiemelte, hogy a nemzeti alaptanterv révén a tanulók már az általános iskolában ismereteket szerezhetnek a roma kultúra értékeiről, ami „hosszú távú garanciája az együttélésnek” – idézte az ORÖ közleménye az államtitkárt.

Hegedüs István, az ORÖ elnöke arról beszélt: az Európai Unió és a magyar kormány által egyaránt támogatott európai romastratégia hosszú távú célja az integráció megvalósítása, amelynek „kulcsa a roma kultúra megőrzése, hiszen történelmi lehetősége és egyben felelőssége is van a magyarországi romáknak a felemelkedés útjára lépni” – áll a közleményben.

A nemzetközi roma napot minden évben április 8-án tartják annak emlékére, hogy 1971-ben Londonban e napon rendezték meg a romák első világkongresszusát, amelyen elfogadták a roma nép zászlaját és himnuszát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.