Felmentett rendőrök

Bizonyítottság hiányában felmentette a Pesti Központi Kerületi Bíróság Sz. Tamást és B. Norbertet.

nagy
2015. 04. 21. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd a perbeszédében hangsúlyozta: ügyfele nem vett részt semmiféle rendbontásban, ennek ellenére a Szentkirályi utca sarkán azzal a felkiáltással, hogy „Tüntető!”, a rendőrök rátámadtak, leteperték, többször megütötték, és legalább egyszer fejbe rúgták, mielőtt megbilincselték volna.

A pótmagánvádló úgy vélte, csak a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb baja (a rendőri   intézkedést kisebb-nagyobb zúzódásokkal és egy bevérzett szemmel sikerült „megúsznia”), ezért súlyos testi sértés kísérlete miatt kérte Sz. Tamás és B. Norbert elszámoltatását a bíróságtól. Az egyenruhások egyébként 2006 óta következetesen tagadják a túlzott erő alkalmazását. A tegnap meghallgatott orvos szakértő lényegében megerősítette Dukán verzióját.

Pontosabban nem tudta kizárni, hogy sérülései az elmondottak szerint keletkeztek. Mint mondta, ököllel vagy könyökkel is fejbe vághatták a fiatalembert, de a rúgás sem zárható ki egyértelműen. Ezek után hosszasan fejtegette, milyen következményei lehetnek a fejre, a szem környékére mért csapásoknak. Érdemes megjegyezni: a történtek után a férfit őrizetbe vették, majd a rendőrök tanúvallomása alapján 2 év 6 hónapra ítélték hivatalos személy elleni erőszak miatt. A büntetést másodfokon enyhítették, de az alaptalan verdiktet csak a semmisségi törvénnyel törölték el a kormányváltás után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.