Fidesz: a szocik közpénzekkel hizlalták a pénzügyi korrupciót

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták „most is a brókerek barátai”, a károsultak segítése és a pénzügyi felügyelet szigorításának támogatása helyett ezúttal is az ő oldalukra állnak.

MNO
2015. 04. 28. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzőleg Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden, budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt: a jegybanktörvényt is módosító, a parlament által kedden tárgyalandó kormányzati előterjesztéssel szuperhatósággá alakítanák át a jegybankot, és kizárnák, hogy felelősségre lehessen vonni a mulasztása miatt keletkező kárért.

A Fidesz-frakció ezt úgy kommentálta: a szocialisták újra egyértelművé tették, hogy nem támogatják a pénzügyi felügyelet megerősítését. Mindez korábban sem volt érdekük, hiszen kormányzásuk alatt nem szigorították, hanem gyengítették a pénzügyi felügyeleti rendszer jogait, ami a csaló brókereknek kedvezett, és aminek köszönhetően többmilliárdos csalások sorozata indult el – írták.

A kormánypártiak szerint „a Gyurcsány–Bajnai-kormány egy évtizeden át tűrte, segítette és közpénzekkel hizlalta azt a pénzügyi korrupciót”, amelynek a Fidesz-kormány vet véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.