Fidesz: Csak ideiglenes teher a kártalanítás

A Fidesz szerint a kártalanításra megelőlegezett összeget a bankok visszakapják majd a zárolt vagyonokból.

MD
2015. 04. 20. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre azt követően hívta fel a figyelmet hétfői közleményben a nagyobbik kormánypárt, hogy Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára azt mondta: a bankszövetség szerint a Quaestor-károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás.

A Fidesz rögzítette: a kormánypárt továbbra is azon az állásponton van – és ezért alkotta meg a kártalanítás felgyorsításáról szóló törvényt –, hogy a Quaestor-csoport fiktív kötvényeivel becsapott kisbetéteseket kártalanítani kell.

A törvényben lefektetett feltételekkel a bankok együttműködését kérik a kártalanítás felgyorsításához és a követeléskezelő alap felállításához, hogy a 32 ezer kisbetétesnek ne kelljen éveken át egyénileg pereskednie és gyorsított eljárással július végéig a pénzükhöz juthassanak – írták.

Kiemelték: az új befektetővédelmi rendszernek, a parlament és a kormány döntéseinek köszönhetően először történik meg a rendszerváltás óta, hogy a mostani felderített pénzügyi csalások – a Buda-Cash-, a Hungária- és a Quaestor-ügy – áldozatai kártérítést kapnak. A szocialista kormányok idején egyetlen bedőlt cég (például Baumag, Hajdú-Bét, Globex) károsultjait sem kártalanították – idézte fel a nagyobbik kormánypárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.