Fontos kereskedelmi partnerünk Kazahsztán

Kitűnő a politikai együttműködés Magyarország és Kazahsztán között.

HZS
2015. 04. 01. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter megnyitó beszédében kiemelte: Kazahsztán fontos kereskedelmi partnere Magyarországnak, de még nagyon sok lehetőség kínálkozik a gazdasági kapcsolatok erősítésére. Közép-Európa és Kazahsztán egyaránt dinamikusan növekvő része a térségének – vélekedett. Szijjártó Péter emlékeztetett: a magyar kormány a keleti nyitás politikája révén megnyitotta a kapukat a kapcsolatépítés előtt. A magyar kormány mindig támogatja a két ország közötti kontaktus elmélyítését, így a gazdasági együttműködést is – hangsúlyozta, és biztatta a magyar és a kazah üzletembereket, hogy használják ki az alkalmat.

Kifejtette: az együttműködés további javítására két megállapodást írnak alá. A stratégiai tanács megalapításáról szóló egyezmény azt segíti, hogy a politikai kapcsolatok még jobbak legyenek, emellett pénzügyi alapot hoznak létre a magyar és a kazah vállalatok közötti együttműködés segítésére, amit az Eximbank is támogat – tette hozzá.

A miniszter arra is kitért, hogy a magyar kormány célja azon magyar kis- és közepes vállalkozások számának növelése, amelyek hatékonyan hozzájárulhatnak az exporthoz, és ehhez hozzájárulhat a kapcsolatépítés Kazahsztánnal. Az üzleti fórumon később beszédet mond a hivatalos látogatáson Asztanában tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök és a kazah kormányfő, Karim Maszimov is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.