Gyanúsítottként hallgatták ki az elsőrendű vádlott munkaadóját

A gyanú szerint a nő a bíróságon hamis alibit próbált igazolni Kiss Árpádnak.

2015. 04. 27. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint a nő a bíróságon hamis alibit próbált igazolni Kiss Árpádnak, hogy a férfi enyhébb büntetést kapjon. F.-né Ny. Évát tanúként hallgatták meg a perben, és sokszor ellentmondásba keveredett saját korábbi vallomásaival. A bíró többször is figyelmeztette, végül hamis tanúzás miatt feljelentést tett.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradóban azt mondta: F.-né Ny. Éva a gyanú szerint a nyomozás során tett vallomását megváltoztatva a tárgyaláson valótlan nyilatkozatot tett azért, hogy az elsőrendű vádlottnak alibit biztosítson, illetve cselekménye tárgyi súlyát csökkentse. A Budapesti Nyomozó Ügyészség vele szemben büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás miatt folytat eljárást.

Az M1 hírműsorában elhangzott: kihallgatásán F.-né Ny. Éva nem tett vallomást, és tagadta, hogy bűncselekményt követett el. A gyanúsítás ellen panaszt jelentett be.

A romagyilkosságok ügyében a Budapest Környéki Törvényszék első fokon 2013. augusztus 6-án tényleges életfogytiglanra ítélte Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot, Csontos István pedig 13 év fegyházat kapott. Az eljárás adatai szerint Kiss Árpád, a testvére, Kiss István és Pető Zsolt – mindhárman biztonsági őrként dolgoztak az F.-né Ny. Éva által üzemeltetett szórakozóhelyen – 2008–2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. A bűncselekmény-sorozatban hat ember, köztük egy gyermek meghalt, öten súlyosan megsebesültek. Csontos István a két utolsó támadásban vett részt sofőrként. A négy férfit 2009 augusztusában fogták el egy debreceni szórakozóhelyen, amelyet F.-né Ny. Éva üzemeltetett. Az ott tartott házkutatásnál egy rejtekhelyen fegyvereket találtak – hangzott el a Híradóban.

Az ügy másodfokú tárgyalása áprilisban kezdődött a  Fővárosi Ítélőtáblán, ítélet május 8-án várható.

A per április 17-i tárgyalási napján egy ismertetett jelentésből kiderült, hogy a büntetőügy koronatanújának számító F.-né Ny. Éva ellen nyomozás folyik hamis tanúzás miatt. A nő ellen még 2014 áprilisában tett feljelentést Miszori László, az ügyben első fokon eljáró bíró tanács elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.