Jogerős: Hunvald bűnös

Börtönbe már nem kell mennie.

Gidró Kriszta
2015. 04. 24. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mostani eljárásban a bíróság előtt csak azok a tanácsadói szerződések szerepeltek, amelyeket a volt kerületvezető ismerőseivel kötött, és tényleges munkavégzés nélkül kapták meg érte a pénzt. A bíróság tárgyalta emellett Szabó Zoltán volt országgyűlési képviselő telefonszámláját is, amelyet éveken keresztül a VII. kerületi önkormányzat fizetett.

A súlyosbított ítélet ellenére Hunvald Györgynek várhatóan nem kell majd visszamennie a börtönbe, mert ez a két és fél év nem adódik össze a nemrégiben kiszabott egyéves szabadságvesztéssel. A két ügyben egy összesített büntetést szabnak majd ki a szocialista politikusra, amelynek időtartama várhatóan nem haladja meg a Hunvald György által előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben eltöltött időt.

Minden idők legkorruptabb kormányzásának újabb bizonyítékaként értékelte a Fidesz az ítéletet. A kormánypárt sajtóirodája közleményében szimbólumként hivatkozott Hunvald Györgyre, aki mögé a szocialisták még nemrég is felsorakoztak és újbóli jelölésében gondolkoztak. A baloldalon még ma is ugyanazok ülnek, akik minden idők legkorruptabb kormányzását hajtották végre: szétlopták és elherdálták a nemzeti vagyont, külföldiek kezére játszották át az ország energiastratégiai vagyonelemeit és közműcégeit, szabálytalanul költötték el a hazánkba érkező uniós források 76 százalékát, és hagyták, hogy a bankok és a csaló brókerek magyar családok százezreit tegyék tönkre – sorolta a Fidesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.