Kisbandi is szóba került a tárgyaláson

Portik Tamás arra számít, hogy a Brazíliában elfogott férfi számára kedvező vallomást tesz.

Nagy Áron
2015. 04. 29. 5:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A genetikusok ugyanakkor hangsúlyozták: míg az előző állítás feltételezés, az bizonyos, hogy a bűnjelről vett mintákból csak egyetlen személy DNS-mintáját sikerült kimutatni, méghozzá Jozef Rohácét. Mint ismeretes, a vádlott – aki állítólag 1998. február 11-én a Margit körút és a Margit utca sarkán egy géppisztolysorozattal végzett Fenyő János médiavállalkozóval – védekezése szerint a sapkát egy ismerősénél felejtette. S ezt a történetet azzal igyekszik alátámasztani, hogy a tanúk által körülírt merénylő alkatilag nem hasonlatos hozzá, ráadásul a sapka belsejében több idegen hajszálat találtak.

Ezek után a Boros Tamás sérelmére 1998. július 2-án elkövetett merénylettel összefüggésben Klivinyi Zoltánt hallgatta meg a bíróság. (Klivinyi a Vertical Invest-ügyből ismert, melynek végén csalásért jogerősen hat évre ítélték.) A tanú azonban nem tudott érdemben hozzászólni az Aranykéz utcai robbantáshoz, mivel – mint elmondta – abban az időben az Egyesül Államokban volt, s így még arról sincs tudomása, hogy milyen kapcsolatban állt egymással a kivégzés megrendelőjének tartott Portik Tamás és Boros.

Érdemes megjegyezni, hogy a tárgyalás végén Portik szóba hozta Lakatos András – közismert nevén Kisbandi – brazíliai elfogását. Szerinte az 53 éves férfi olyan információk birtokában van, amelyek perdöntőek lehetnek a Prisztás-ügy szempontjából. Portik saját bevallása szerint most abban bízik, hogy Kisbandi mindent elmond, és akkor őt felmentik az ellene emelt vádak alól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.