Kovács Zoltán: Hosszú távú döntések kellenek

Képet kapna a kormány a magyar társadalom véleményéről.

RZ
2015. 04. 24. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta, jóváhagyta az illegális határátlépőkkel kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdéseit.

A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán péntek este kiemelte: az elmúlt napokban és hónapokban a Földközi-tengeren történt hajókatasztrófák, Magyarország megnövekedett menekültügyi problémája is arra utal, hogy a menekültekkel, bevándorlással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozni kell. Kovács Zoltán azt mondta: Európában a lakosságszámhoz viszonyítva Svédország után Magyarország a második leginkább terhelt a megoldandó menekültügyi kérelmek számában. Idén eddig több mint 37 ezer menekült érkezett Magyarországra, nagyjából annyi mint tavaly összesen.

A kormányszóvivő kifejtette: vannak európai uniós irányelvek, jogszabályok, amelyeket alkalmazni kell, de látható, hogy Európán belül is különbségek vannak a bevándorlási és menekültügyi kérdésekről.

A kormány azért indít újabb nemzeti konzultációt, hogy képet kapjon arról, a magyar társadalomnak milyen érzései, ismeretei vannak a bevándorlásról, és mindezek alapján dolgozzon ki egy stratégiát – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.