Lakáson dugdosott 100 millió – új szál a Buda-Cash-ügyben

A napokban újra nagy energiákkal kezdtek a Buda-Cash-ügy nyomozásába.

MNO
2015. 04. 21. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden ismét házkutatást tartottak a brókercég budai központjában, és más kapcsolódó cégeket is megszálltak a nyomozók. Az új lendület oka az, hogy nemrég a cég egyik vezetőjének lakásában 100 milliós nagyságrendben talált a rendőrség elrejtett készpénzeket. A legnagyobb fogás azonban egy füzet felbukkanása volt. Ebben vezették évekre visszamenőleg a cég valós könyvelését. A nyomozók a füzet alapján most már pontosabban meg tudták határozni, mit kell még keresni a központi irodában – írja az Index.

Korábban úgy tűnt, hogy nem lesznek károsultak, mert az eltűnt vagyon megvan. A Fővárosi Főügyészség nemrég azt közölte, hogy „sikeres vagyonbiztosítási intézkedéseket tett”.

Érdekesség, hogy Matolcsy György a parlament honlapján kedden közzétett levélben azt írta: a február 24-i leltár szerint mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél. Az ügyfélvagyon tényleges mértéke a nyilvántartások egyeztetése után állapítható meg, ahogy az is, hogy a zár alá vett vagyon fedezetet nyújt-e valamennyi ügyfél kártalanítására. A jegybankelnök Harangozó Tamás (MSZP) képviselő kérdésére adott írásbeli választ.

Ahogy az Index rávilágít, a Matolcsy által közölt adat korábbi a Fővárosi Főügyészség információinál, így előfordulhat, hogy már megvan a szükséges mennyiségű pénz a kártalanításhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.