Madártávlatból nézheti meg a félbehagyott autópályát

Drónnal készített videót az M4-es autópálya leállított építkezéséről a Drone Media Studio.

RZ
2015. 04. 07. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videón jól láthatóak a félkész hidak csakúgy, mint az építkezés mellett veszteglő munkagépek sora is. Illetve képet alkothatunk arról, milyen nagyszabású beruházásról van szó.

Ismert, a kormány a minap leállította a több mint százmilliárd forintos beruházást, arra hivatkozva, hogy kartellezésre gyanakszik. Arról, hogy végül is ki állapított meg kartellgyanút, ellentmondásos információk érkeztek: az Európai Bizottság egyik tisztségviselője a Hír TV-nek azt mondta, hogy mivel az unió nem vesz részt a finanszírozásban, nem emelt kifogást, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor viszont azt állítja: az Európai Bizottság regionális főigazgatóságának munkatársai emeltek panaszt.

A több kivitelezőcég, mások mellett a Közgép Zrt. részvételével megkezdett beruházás kapcsán korábban nem merült fel kifogás a kormányzat részéről. Az építkezést most mégis félbeszakították. Laptársaink közül többen – így a Népszabadság is – annak esélyeit latolgatták, hogy a hirtelen leállás esetleg összefüggésbe hozható a lapunk tulajdonosa, Simicska Lajos és a kormányfő, Orbán Viktor között kiéleződő konfliktussal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.