Még várnak a kilakoltatásokkal?

Elképzelhető, hogy megvárják a családi csődvédelem hatályba lépését.

VZ
2015. 04. 09. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes Gulyás Gergely keddi törvénytervezete szerint indokolt lenne megvárni a családi csődvédelem szabályozásának hatálybalépését, mielőtt folytatják a megakasztott végrehajtási eljárásokat – írták.

Elvileg a pénzügyi intézményeknek az elszámolás megküldését követő egy hónap után két hónapjuk van elindítani az eljárást, a kilakoltatások legkorábban április elejétől indulhattak el.

A családi csődvédelem egyébként 2016 elejétől lépne életbe a KDNP javaslata szerint, és ennek keretében a lejárt tartozással rendelkező adósok csődbiztos bevonásával és a pénzintézetekkel együttműködve ütemezhetik át a tartozást. Eszerint az önkéntesen együttműködő adós hiteleinek egy részét – akár 50 százalékát – az 5-10 éves ciklus végén leírják. A törvényjavaslat Gulyás szerint segíteni fogja a fogyasztókat abban, hogy az elszámolással kapcsolatos jogaikat jobban érvényesíthessék, valamint hatékonyabb lesz a Pénzügyi Békéltető Testület és a bíróság eljárása is.

A törvényjavaslatról részletesebben ide kattintva olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.