Megkezdődött a 170. balatoni hajózási idény

A Siófokról Balatonfüredre érkező első hajó fogadásával megkezdődött a 170. balatoni hajózási idény szombaton.

MNO
2015. 04. 04. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halmos Gábor közölte: a húsvéti hétvégén nemcsak a menetrend szerinti, hanem a sétahajózás is megindul a Balatonon, Keszthelyen például négy sétahajójárat is várja az utasokat. Kiemelte, a főszezon kezdetére a Siófok katamarán felújítva áll szolgálatba: ez lesz Magyarország első teljesen akadálymentesített hajója, a két fedélzeti szint között lépcsőlift szolgálja ki a kerekes székkel érkező utasokat.

Szólt arról is, hogy a kikötők a fonyódi vitorláskikötő kivételével készen állnak a szezonra. Hozzátette, Fonyódon három héttel később, április 21-én indul a szezon, mert a kikötője 20 vitorláshellyel bővült, amelyeket ősszel további 40 új hajóhely követ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.