Mentességet akarnak a balatoni kiskereskedőknek

A somogyi közgyűlés a trafikok fóliázása ellen is állást foglalt.

RZ
2015. 04. 24. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület a területfejlesztési bizottság javaslatára arról döntött, hogy a törvényhozáshoz fordul a balatoni kiskereskedelmi egységek mentességét kérve a vasárnapi zárva tartás alól, a kormánytól pedig azt kérik, hogy amíg a törvénymódosítás nem készül el, addig utalják jegyzői hatáskörbe a mentesség megállapítását – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Jakó Gergely (Fidesz–KDNP), a közgyűlés elnöke az ülésen arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége is megfogalmazta már ez irányú javaslatát a kiemelt üdülőkörzeteknek mentességet kérve, illetve a Balatoni Szövetség is felkarolta az ügyet.

A közgyűlésen elhangzott interpellációk egyike nyomán a közgyűlés felkérte a megyegyűlés elnökét, hogy a szerdán egy kaposvári trafikban történt gyilkossággal kapcsolatosan szorgalmazza, hogy a trafikok ablakainak kötelező fóliázására vonatkozó részt vegyék ki a törvényből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.