Mexikóban lehet Dobrai Sándorné, de a férje nélkül

A több Kun-Mediátor-károsultat is képviselő ügyvéd, Dobrossy István egyik ügyfele látta Dobrai Sándort.

MD
2015. 04. 28. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk azt írja, Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetője vélhetően Mexikóba menekült, és biztos, hogy egyedül – legalábbis nem a férjével –, ugyanis Dobrai Sándort látta a több Kun-Mediátor-károsultat képviselő ügyvéd, Dobrossy István egyik ügyfele. Dobrossy a lapnak elmondta, a férjnek nem kell tartania a hatóságtól, őt legfeljebb tanúként hallgathatják ki, de közeli hozzátartozóként nem köteles terhelő vallomást tenni. A bulvárújság szerint a családfőnek nem volt köze a Kun-Mediátorhoz a cégpapírok szerint. A rendőrség nem válaszolt a Blikk az irányú kérdésére, hogy kihallgatták-e már Dobrai Sándort.

Dobraiék két felnőtt lánya az ügy folyományaként – a károsultak haragjától tartva – elköltözött Karcagról és gyermekeiket is kiíratták a helyi iskolából – közli a lap és hozzáteszi: a két lány bár nyolc éve kiszállt a Kun-Mediátorból, a helyiek szerint haszonélvezői lehettek a csalásoknak.

A Hír TV korábban beszámolt róla, hogy már az Interpol is körözi sikkasztás miatt a Kun-Mediátor ügyvezetőjét. A televízió – a Blikkre hivatkozva – azt is közölte, hogy 2005-ben Fazekas Sándor (aki akkoriban Karcag polgármestere volt) intézett önkormányzati irodát a Kun-Mediátornak, valamint Dobrai Sándorné önkormányzati tisztséget kapott, nyolc éven át volt az idegenforgalmi bizottság külsős tagja.

2007-ben pedig Fazekas egyik lakossági fórumán, tombolahúzás keretében a Kun-Mediátor egy két főre szóló wellnesshétvégét ajánlott fel. Hétfőn az LMP és a Jobbik is Karcag volt polgármesterének, a jelenlegi földművelésügyi miniszternek a menesztését követelte.

Ismert, a rendőrség április 14-én este tette közzé, hogy sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltást is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre nem volt engedélye. Az MNB jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél.

A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. Hétfő estig mintegy négyszáz feljelentés érkezett a Kun-Mediátor-üggyel kapcsolatban a nyomozás során, de ez a szám folyamatosan növekszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.