Nagy erőkkel keresi a rendőrség a kaposvári gyilkost

Az áldozat korábban sportolt, így védekezhetett a támadóval szemben, aki meg is sebesülhetett.

MNO
2015. 04. 23. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutális emberölés elkövetőjét keresi a rendőrség – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata csütörtökön. A Police.hu oldalán közzétett képen szereplő férfi a gyanú szerint egy kaposvári dohányboltban szerda este megölte az alkalmazottat, egy fiatal nőt.

A távirati iroda információi szerint az áldozat egy 20 éves lány, akit több késszúrással öltek meg.

A Hír TV helyszíni tudósítója csütörtök kora délután azt közölte, a rendőrségi információk szerint 6 óra után a fiatal lánynak fel kellett volna hívnia a tulajdonost az aznapi bevétellel, de ez nem következett be, amire a tulajdonos a trafikhoz érkezett – körülbelül este 7-re. A tettes eközben már elmenekült a helyszínről, és egy zacskót is magával vitt, azt viszont nem tudni, bevétel vagy dohánytermék is volt-e nála. Mivel a pultos hölgy korábban sportoló volt, feltételezhető, hogy védekezett a támadóval szemben, aki akár meg is sebesülhetett.

A trafiknál szerdán virágok és mécsesek voltak – közölte a Hír TV.

Az MTI érdeklődésére a nyomozás érdekeire hivatkozva a képnél több tájékoztatást a rendőrség nem adott. Így azokat az értesüléseket sem erősítették meg, hogy a 20 éves alkalmazottra a tulajdonos talált rá, miután nem jelentkezett a bevétellel, és kinyitotta a bolt bezárt ajtaját. A rendőrség annyit megerősített, hogy késsel ölték meg az eladót. Találgatásnak nevezte viszont több portál azon értesülését, hogy az áldozatot öt-hat szúrás érte a nyakán, kezén és csípőjén.

Azt a helyi sajtóhírt sem erősítették meg, hogy a férfi maga is megsérült. Nem mondták meg azt sem, hogy volt-e kamera a dohányboltban és vitt-e magával pénzt a férfi.

A nyomozás érdekeire való tekintettel arról sem adtak tájékoztatást, hogy jelentkezett-e az a nő, aki szerda este háromnegyed hat körül be akart menni a boltba, és akinek a jelentkezését kérték csütörtök délelőtt. A sajtóreferens annyit mondott: jelenleg is folynak a tanúmeghallgatások, mások mellett járókelőket és a szomszédos üzletek dolgozóit kérdezik ki.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik felismerik a körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú férfit, vagy bármit tudnak róla. A feltételezett tettes a bűncselekmény elkövetésekor egy kék színű, vállán szürke betétes, elöl cipzáras munkásruhát viselt. Különös ismertetőjegye, hogy furcsán, kacsázva jár, kifelé álló lábfejtartással. A rendőrség várja annak a nőnek a jelentkezését is, aki szerda este háromnegyed hat körül be akart menni a dohányboltba.

A rendőrség kéri, hogy akinek van információja a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban, jelentkezzen személyesen a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon vagy az ingyenesen hívható 06/80-200-676-os telefonszámon. Hívhatja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának a 06-82/502-700-as telefonszámát, továbbá a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó számot. Névtelenül lehet bejelentést tenni a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80/555-111-es számán.

A DK MTI-hez eljuttatott közleménye szerint csütörtök este hét órakor a Kossuth téren gyertyagyújtással emlékeznek a meggyilkolt kaposvári eladónőre, majd elsétálnak ahhoz a trafikhoz, ahol dolgozott. A szervezők mindenkire számítanak egy mécses és egy szál virág kíséretében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.