Néhány tízen tüntettek a jogaikért Budapesten

A demonstrálók az V. kerületi József Nádor térről két híd érintésével vonultak a Parlament elé.

MD
2015. 04. 03. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője az általa szervezett megmozdulás kezdetén arról beszélt, a tüntetéssel az a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: a döntések meghozatala előtt kérjék ki az állampolgárok véleményét. Az összegyűlt harminc ember előtt azt is hangoztatta, hogy a jogaikért tüntetnek.

Büki Zoltán emlékeztetett, ők voltak azok, akik márciusban tiltakozásul egy rövid időre lezárták a Lánchidat és a Szabadság hidat.

A demonstrálók a József Attila utca–Károly krt.–Astoria–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Attila út–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Akadémia utca vonalon mentek a Kossuth térre, ahol mintegy ötven tiltakozó jelenlétében újabb beszédek hangzottak el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.