Nem kapott ultimátumot a BME

Júniusig kell kidolgozni az ipari termék- és formatervezői alapszak megújításának koncepcióját.

Ruzsbaczky Zoltán
2015. 04. 24. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czigány Tibor hozzánk küldött levelében beszámol arról, hogy a hétfői fórumon megjelentek valamennyien egyetértettek abban, hogy a húsz éve elindított képzésnek még vannak hiányosságai, melyeket mindenképpen ki kell küszöbölni, hogy az alapszakon végzett mérnökök tudása piacképesebb legyen.

Mint írja, az eseményre ellátogató Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár arra kérte a képzésben érdekelt felsőoktatási intézményeket, hogy az összes érintett – vagyis a képzési helyek, hallgatók, iparvállalatok, valamint a Magyar Rektori Konferencia illetékes szakbizottsága – bevonásával kezdjenek hozzá a képzés felülvizsgálatához, és dolgozzanak ki javaslatokat a fejlesztésére, valamint ismertségének és elismertségének javítására.

Az MNO más BME-s forrásból egyébként úgy értesült, hogy az ipari forma- és terméktervező mérnöki szak megújítására szánt koncepciót június elejéig kell letenni a kormány asztalára. Ez azért is fontos, mert a Hvg.hu csütörtökön arról írt, hogy a szintén a megmenekülés útjára lépett nemzetközi tanulmányok szak megújítására mindössze néhány órát adott az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A portál értesülését a tárca határozottan cáfolta, mondván az egyeztetés még el sem kezdődött.

Az ipari forma- és terméktervezői mérnöki szak helyzetéről, kilátásairól és lehetőségeiről, valamint a piaci igényekről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.