Nyomozás a végrehajtóknál

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt lépett a Budapesti Nyomozó Ügyészség a végrehajtói kamaránál történtek miatt.

Horváth Csaba László
2015. 04. 03. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feljelentést az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára tette ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt. A minisztérium azt követően fordult a hatóságokhoz, hogy a kamarát érintő teljes átvilágítást a jogi és pénzügyi ellenőrök elvégezték, s ennek eredményeit átadták a tárcának. Az összefoglaló jelentések kiértékelése és elemzése során több ponton és több kérdésben is olyan körülményeket észleltek, amelyek kapcsán felvetődött a bűncselekmény gyanúja.

Az igazságügyi tárca felügyeleti jogkörében eljárva tavaly év végén rendelte el a testület teljes körű átvilágítását, valamint működésének ellenőrzését. A kamarát ért folyamatos panaszok és sorozatos botrányok miatt pedig a tárca miniszteri biztost rendelt ki a végrehajtói kamara mellé. Szekér Judit hathatós intézkedéseket és teljes átvilágítást ígért.

Nemrég Trócsányi László igazságügyi miniszter a testület átvilágításának irányításával Molnár Zoltán közigazgatási államtitkárt bízta meg, miután Patyi Gergely igazságügyi államtitkár lemondott posztjáról. A kamara átvilágítása – úgy tudjuk – már befejeződött, a vizsgálatról szóló jelentést viszont a tárca még nem hozta nyilvánosságra. Ugyanakkor a Mandíner és a Magyar Nemzet is részleteket közölt a jelentésből, amelyben mások mellett szerepel az a kétnapos, luxuskörülmények között tartott közgyűlés, amiről a lapunk számolt be tavaly év végén. Megírtuk, a végrehajtók 38 millió forintért tartottak közgyűlést és ünnepséget Sárváron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.