Riasztás: viharos szél söpör végig az országon

A Dunántúlon több járásra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

2015. 04. 28. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a legnagyobb szélre Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyében kell készülni. Baranya, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas, Zala és Pest megyében, valamint a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A korábban a felhőszakadás veszélye miatt több megyére kiadott elsőfokú figyelmeztetéseket viszont már visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Közleményükben azt írják: este és éjszaka a Dunántúl többi részén és a középső országrészben is egyre többfelé viharossá fokozódik a szél. A legerősebb (akár 90-100 kilométer/órás) széllökések hajnalig Sopron és Mosonmagyaróvár tágabb környezetében, a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő vidékein és a Balaton környékén valószínűek. Szerdán napközben inkább már csak az északkeleti megyékben érheti el a szél sebessége a 70 kilométer/órát.

Emellett az éjszaka első felében még előfordulhat egy-egy zivatar. Az intenzívebb záporokból lehulló csapadék kisebb körzetekben elérheti a 20-25 millimétert – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 11 Celsius-fok között, a maximum-hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.