Sátoraljaújhely megyei jogú város lenne

Ha a város visszakapná megyei jogú rangját, az gazdasági előnyökkel is járna.

HZS
2015. 04. 07. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap cikke emlékeztet arra, hogy a valamikori Zemplén vármegye megyeszékhelye az 1700-as évek közepétől Sátoraljaújhely volt, a trianoni békeszerződés után a város Ronyva-patakon túli része a mai Szlovákiához került, a város pedig 1930-ban elvesztette megyeszékhelyi rangját.

Az újságnak Szamosvölgyi Péter (Fidesz–KDNP) polgármester azt nyilatkozta: ezen szeretne változtatni a városvezetés, ezért kérelmüket eljuttatták a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, a belügyminiszternek és az Országgyűlés elnökének. Ha a város visszakapná megyei jogú rangját, az véleményük szerint hatalmas elégtétel lenne az itt élőknek, és gazdasági előnyökkel is járna – olvasható az Észak-Magyarországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.