Tapolcai időközi: zárul a külképviseleti névjegyzékbe vétel

Azok a választópolgárok, akik az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési választáson nem Magyarországon, hanem a 96 külképviselet valamelyikén kívánnak szavazni, szombaton 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

MNO
2015. 04. 04. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kérelmeket a Választás.hu honlapon vagy – ügyfélkapus regisztráció esetében – a Magyarország.hu portálon lehet benyújtani. A külképviseleti névjegyzékbe való felvételhez a választópolgárnak meg kell adnia a személyes adatait, és meg kell jelölnie, melyik ország melyik külképviseletén akar szavazni. A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint eddig tízen jelezték, hogy a jövő hét végi időközi országgyűlési választáson Magyarország valamelyik külképviseletén kívánnak voksolni. Ketten-ketten Londonban és Szabadkán voksolnának, egy-egy választópolgár pedig Brüsszelben, Pretoriában, Münchenben, Milánóban, Bécsben és Bernben.

Az NVI adatai szerint a múlt év áprilisi szavazáson ebből a választókerületből 165-en jelezték, hogy külképviseleten óhajtanak voksolni.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.