Több tonna növényvédő szert foglaltak le

A kiszabandó bírság várhatóan több millió forint lesz.

kn
2015. 04. 28. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nébih kiemelt ügyek igazgatósága az interneten hirdetett növényvédő szerekből végzett próbavásárlást, és átfogó ellenőrzést tartott növényvédőszer-nagykereskedőknél és egy logisztikai raktárban.

Az internetes próbavásárlások során a hatóság azonnali hatállyal elrendelte 50 kilogramm nem nyomon követhető növényvédő szer lefoglalását, és az eljárások során több százezer forint bírságot szabtak ki az ellenőrök.

A növényvédőszer-nagykereskedőknél tartott ellenőrzései eredményeképpen több száz lejárt felhasználhatósági idejű, érvényes forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel nem rendelkező termék forgalomba helyezését kellett megtiltani a tájékoztatás szerint.

Egy telephelyen 10-15 centiméter magasan állt a talajvíz abban a pincehelyiségben, ahol a növényvédő szereket tárolták, így erősen megsérült a termékek csomagolása – közölte a hatóság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.