Új korszakot nyithat Orbán Viktor ősszel

Tapolca hatására nem tervez kormányátalakítást, de az októberi vagy novemberi Fidesz-kongresszus új szakasz kezdetét jelentheti.

VZ
2015. 04. 18. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság kormányzati forrásokból úgy értesült, a kormányfő azzal számol, hogy tovább csökken a Fidesz népszerűsége a nyár végéig, de ez nem veszélyezteti az úgynevezett centrális erőteret, bár a tapolcai vereség azért figyelmeztetés volt, és olyan kormányközeli erős emberek, mint Bencsik András vagy Bayer Zsolt is cselekvést sürgettek a további lecsúszás ellen.

A lap azt írta: kérdés, hogy a miniszterelnök mennyire tudja uralni a helyzetet az elkövetkező időszakban, utalva a kétharmad elvesztésére. Orbán Viktor tervei szerint a kormányzás új szakasza – akár néhány új miniszterrel – ősszel kezdődhet, és az új, Habony Árpád vezette médiaportfóliót is ősszel „durrantják be”.

A lap kormányzati forrásai szerint Orbán az új csapattal 2016 végén, 2017 elején léphet színre már a 2018-as választásokra koncentrálva, bár hozzátették, hogy a „miniszterelnök bármikor végrehajthat váratlan személycseréket miniszteri szinten is”.

A kormányfő közben folytatja országjárását, hogy személyes jelenlétével is erősítsen; egyébiránt a jövőben kéthetente lesz csak kormányülés, a köztes hetek a konzultációról szólnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.