Ünnepi miséket és istentiszteleteket is tartanak az egyházi vezetők

A katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten és Esztergomban tartanak szentmisét.

MNO
2015. 04. 04. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nagyszombat este hat órától a budapesti Szent István-bazilikában vezeti húsvét vigíliájának szertartását. Húsvétvasárnap délelőtt Erdő Péter az esztergomi bazilikában mutat be ünnepi szentmisét – közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense.

A Dunamelléki Református Egyházkerület bejelentése szerint Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap reggel nyolc és délelőtt tíz órakor, úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét Budapesten, a Budahegyvidéki Református templomban.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke azt közölte, hogy húsvétvasárnap délelőtt 11-kor a Deák téri evangélikus templomban tart istentiszteletet.

A húsvéti ünnepkörrel Krisztus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a keresztények. A keresztény hagyomány szerint nagypénteken feszítették keresztre Jézust, és a Biblia szerint vasárnap hajnalra támadt fel. Húsvétkor a keresztény világ azt ünnepli, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, ezzel megváltotta és üdvösségre, örök életre vezette őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.