Vérdíjat tűztek ki Dobrai Sándorné fejére

Két cég állítólag összesen több mint egymilliárd forintot fektetett be 20 százalékos kamat ígéretével.

SZF
2015. 04. 30. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két cég állítólag összesen több mint egymilliárd forintot fektetett be 20 százalékos kamat ígéretével. A cégvezetők együtt dönthettek arról, fizetnének annak, aki feldobja az asszonyt – mondta a lap egy névtelenséget kérő informátora.

A szervezkedést az egyik ügyvéd is megerősítette a Blikknek. A károsultak valóban beszéltek arról, hogy vannak, akik magánúton próbálják felkutatni a Kun-Mediátor szökésben lévő tulajdonosát – mondta Séllei Ilona. S mint azt a károsultak egy másik csoportját képviselő Dobrossy Istvántól megtudta a lap, újabb ügyfelek vehetik kezükbe az ügy intézését. Ők az ügyvéd szerint magánnyomozót bérelnének fel, hogy az ellopott pénz nyomára jusson.

Az „embervadászattal” akár a börtönt is kockáztathatják a százmillióikat visszaszerezni próbáló ügyfelek. Pedig nem szabálytalan a nyomravezetői díj felajánlása. „Nincs törvényi akadálya annak, hogy valaki jutalmat tűzzön ki egy személy felkutatására, ám nem mindegy, hogy mi célból teszi – magyarázta Kamarás Péter jogi szakértő. – Hiszen ha valaki megtalálja és futni hagyja utána, akár bűnpártolásért is felelősségre lehet vonni” – tette hozzá.

Mintegy négyszáz feljelentés érkezett a Kun-Mediátor-üggyel kapcsolatban hétfőig a nyomozás során, de ez a szám folyamatosan növekszik – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.