Vona: A tapolcai választás a Jobbik és a Fidesz közt fog eldőlni

A Jobbik elnöke szerint „az MSZP-re adott szavazat elveszett szavazat lesz vasárnap”.

MA
2015. 04. 09. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor Gyurcsány Ferenc Figyelő-interjújára reagálva – amelyben a DK elnöke arról beszélt, hogy 2010 előtt Puch László, az MSZP és Simicska Lajos, a Fidesz akkori pénzügyi háttérembere közt egyeztetések folytak – azt kérdezte, hogy Pad Ferenc melyik párt jelöltje: „annak a Demokratikus Koalíciónak, amelyik korruptnak nevezi az MSZP-t” vagy annak az MSZP-nek, melyet Gyurcsány Ferenc elhagyott, mert „nem tudta levágni a korrupció hétfejű sárkányának fejét”.

Azt mondta, a Jobbik a Fideszt is korruptnak tartja, és az Országgyűlésben, illetve „2018-ban vagy még korábban” kormányra kerülve, a korrupció felszámolása az elsődleges feladatuk.

Orbán Viktor tapolcai látogatását Vona Gábor „furcsának és hiteltelennek” tartja. Néhány nappal a választások előtt jött rá a miniszterelnök, hogy a tapolcai kórház fontos – fogalmazott a Jobbik elnöke.

A tapolcai kórház ügyében a Jobbik jelöltjét, Rig Lajost nevezte a leghitelesebbnek, akit a kórház dolgozói szakszervezeti vezetőjüknek választották.

Vona Gábor kijelentette, „az ellenzék győzelemre esélyes jelöltje” most Rig Lajos, és a vasárnapi választás a Jobbik és a Fidesz jelöltje közt fog eldőlni. Megjegyezte, „az MSZP Ajkán köztudottan erős, de a választókerület többi településén annyira gyenge, hogy valószínűleg a végeredménybe nem fog tudni beleszólni”.

Úgy fogalmazott, az ajkaiaknak is át kell gondolniuk azt a döntést, hogy az esélyes jelöltek közül kire adják voksukat, „mert az MSZP-re adott szavazat elveszett szavazat lesz vasárnap” – mondta.

A művelődési központ egyik rendezvénytermében tartott lakossági fórumon Volner János, a Jobbik alelnöke köszöntötte a megjelent több mint száz érdeklődőt. Hangsúlyozta: a hazai politikai élet hárompólusúvá vált, a közvélemény-kutatások szerint már csak alig pár százezer szavazat van a Fidesz és a Jobbik között, ezért „ha valakinek van esélye, hogy lebontsa a Fidesz hatalmát, az a Jobbik”.

A párt képviselőjelöltje, Rig Lajos a fórumon azt mondta: megválasztása esetén az ott élő 72 ezer ember akaratát, illetve a polgármesterekkel egyeztetve az ő elképzeléseiket akarja képviselni az Országgyűlésben. Úgy fogalmazott: egy képviselő feladata az is, hogy segítse az állami és európai uniós források lehívását.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.