Wintermantel Újpestre rakná az új kórházat

Szembement Tarlós véleményével.

MNO
2015. 04. 14. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wintermantel Zsolt (Fidesz–KDNP) kedden a döntéshozóknak címzett nyílt levelében azt írta, hogy Újpesten kiváló közlekedési adottságú területen épülhetne meg az új kórház, a Káposztásmegyerre tervezett intermodális közlekedési csomópont szomszédságában, az M0-stól fél kilométerre. Így nemcsak az újpestiek, hanem a XV. kerület és a Megyeri híd révén a III. kerület lakói számára is könnyen megközelíthető, korszerű ellátást biztosíthatna – sorolta a kerület vezetője, aki szerint ez már önmagában 300 ezer embert jelent, s ha hozzáveszik az agglomerációban élőket, akkor csaknem félmillió ember egészségügyi ellátásáról van szó.

A polgármester levele szerint ha a kórház és a csomópont is megépül, oda a főváros szinte bármely részéből el lehetne jutni legfeljebb 50-60 perc alatt, ellentétben például a volt OPNI területével, ami nehezen megközelíthető még a Széll Kálmán térről vagy Hűvösvölgyből is, azaz sokkal kevesebb ember ellátását szolgálná egy ott megépülő kórház.

Wintermantel Zsolt arra is kitért, hogy az Észak-Pesten élő emberek régóta nem kaptak kézzelfogható segítséget az egészségük megőrzéséhez sem az államtól, sem a fővárostól. „Az itt élők joggal érzik úgy, hogy az állam és a főváros is sokkal tartozik Újpestnek” – fogalmazott, kifejtve, hogy a rendszerváltás utáni 20 évben minden kampányban ígértek Káposztásmegyerre metrót, kórházat, egyéb fejlesztéseket, amelyekből nem lett semmi, ellenben „a Demszky-érában hagyták lepusztulni a kórházainkat, a szakrendelőnket, bezárták a szülőotthonunkat”.

A polgármester értékelése szerint Észak-Pest minden értelemben megérdemel egy új kórházat, s gyakorlati és társadalmi szempontjainak figyelembevételét kérte a döntéshozóktól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.