A kérdések uralják a parlamentet hétfőn

Vita és határozathozatal ezúttal sem lesz, a kormánynak viszont rengeteg dologra kell választ adnia.

2015. 05. 03. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ház ülésnapja 11 órakor, Szent Flórián napja alkalmából a tűzoltóságról történő megemlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyeket a képviselők kormányhoz címzett kérdései és azonnali kérdései követnek. A márciustól alkalmazott új parlamenti munkarendnek megfelelően az ülés második hetében ezúttal sem kerül sor vitákra, illetve határozathozatalokra.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Völner Pál a közutak uniós pénzből történő fejlesztéséről kérdezi majd a fejlesztési minisztert. A szocialista Harangozó Gábor Orbán Viktor miniszterelnöktől vár választ arra, miért nem kapnak felmentést a Balaton-parti üzletek a kötelező vasárnapi zárva tartás szabálya alól.

A Jobbik padsoraiból Farkas Gergely azt szeretné megtudni az emberi erőforrások miniszterétől, miért nem jár családi pótlék a felsőoktatásban tanuló gyermekek után is. Az LMP-s Szél Bernadett a paksi hulladékok kezelésének költségéről kérdez majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.