Átlagosan százezres károkat okozott a szerdai vihar

Az esti viharok után ezrek küldtek bejelentéseket a biztosítókhoz.

2015. 05. 08. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aegon Biztosítóhoz péntek reggelig 1100 bejelentés érkezett, de a szakemberek további bejelentésekre számítanak, számuk elérheti az 5000-et is. Az ügyfelek által becsült kár eddig 155 millió forint. A legtöbb bejelentés Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyéből érkezett, a nagy részük jégveréshez kapcsolódik.

A Generalihoz közel 1000 kárbejelentés érkezett eddig mintegy 140 millió forint értékben. Legtöbb kárt Soltvadkertről és Szegvárról jelentették.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz több mint 1000 kárbejelentés érkezett, amelyek kárértéke várhatóan eléri a 100 millió forintot. A kárbejelentések elsősorban Bács, Tolna és Csongrád megyékből érkeztek. A mostani extrém időjárás nem sávokban, hanem foltokban okozott károkat, jegyzi meg a biztosító közleménye.

Sok helyen okozott károkat a szerda esti vihar. Elsősorban Csongrád, Bács-Kiskun és Tolna megyében akadt feladatuk a tűzoltóknak, miután a viharos erejű szél ágakat, fákat tört le, villanyvezetékeket rongált meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.