Az MSZP-ből kizárt politikus lett Tapolca alpolgármestere

6 igen és 4 nem – ennyi szavazatot kapott az MSZP korábbi városi elnöke.

2015. 05. 08. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP korábbi városi elnökét a tízfős testület 6 igen és 4 nem szavazattal választotta főállású alpolgármesterré pénteken, társadalmi megbízatású alpolgármesternek pedig ugyanilyen arányban támogatták a jobbikos Kozma Henrik Alajost.

Lévai Józsefet azért zárta ki soraiból csütörtökön az MSZP, mert elfogadta a Jobbik ajánlatát az áprilisban a Veszprém megyei 3-as választókerület országgyűlési képviselőjévé választott Rig Lajos lemondása után megüresedett tapolcai alpolgármesteri posztra.

Nem a pártpreferenciák, hanem rátermettség és emberség alapján jelölte alpolgármesternek Lévai József volt városi MSZP-elnököt Tapolca jobbikos polgármestere. Dobó Zoltán erről pénteken a tapolcai városházán tartott sajtótájékoztatón beszélt.

A városvezető hangsúlyozta, Lévai József már független képviselő volt, amikor letette alpolgármesteri esküjét, és bár korábban az MSZP frakcióját erősítette, véleménye szerint helye van mind a testületben, mind a város közvetlen vezetésében és irányításában. Dobó Zoltán úgy fogalmazott, Lévai József személyében nem egy MSZP-s képviselőt, hanem egy rátermett embert jelölt alpolgármesternek.

Újságírói kérdésre válaszolva a polgármester a jelölésről kijelentette: a Jobbik vezetésének ez irányú bizalmát teljes mértékben bírja a helyi alapszervezet. Megjegyezte, számoltak azzal, hogy a felajánlás az MSZP-ben feszültségek forrása lehet.

Úgy fogalmazott: az MSZP méltatlanul bánt Lévai Józseffel, amikor kizárta a pártból, hiszen ő volt az, „aki az MSZP-s arculatot tudta finomítani a környéken”, „nevéhez fűződik, hogy az MSZP nem süllyedt el a városban és a város környékén”.

Az alpolgármesterek számának növeléséről Dobó Zoltán elmondta, a város érdekeit figyelembe véve döntött úgy, hogy két alpolgármesterrel vágnak neki az elkövetkező időszaknak. Kifejtette, úgy, hogy az egyik alpolgármestert, Kozma Henrik Alajost a Jobbik, a másik alpolgármestert, Lévai Józsefet pedig az MSZP adja, széles társadalmi bázis „érdekeit, kívánságait” szolgálják ki.

Rig Lajos, a térség áprilisban megválasztott országgyűlési képviselője (Jobbik) hangsúlyozta, egy Tapolca méretű városban a lokálpatriotizmus az, ami elősegíti a város és a gazdaság fejlődését. „Nem egy felülről kapott pártpolitikai irányvonalat kell követni”, hanem azokat a szempontokat kell elsősorban figyelembe venni, amik a hely adottságai – fogalmazott. Hozzátette: parlamenti munkája során minden egyes döntésével támogatni fogja Tapolca városát ugyanúgy, ahogy Ajkát és Sümeget is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.