Egyetlen kártyával utazhatunk vonaton, buszon és a BKV-n

Közvélemény-kutatással mérnék fel a lakosság és a települések igényeit az elektronikus jegyrendszerről.

2015. 05. 01. 20:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetése céljának azt nevezte, hogy korszerű technológiával segítsék a közösségi közlekedés egyszerűbb igénybevételét.

A vezérigazgató elmondta: két kisebb kísérleti projektet fognak indítani, hogy megismerjék, hogyan viszonyulnak a felhasználók a rendszerhez. Debrecenben kifejezetten a mobiltelefonos vásárlást, a fővárosban pedig – mivel itt találkozik a Volán és a MÁV a fővárosi közlekedéssel – a kártyás felhasználást szeretnék tesztelni, vagyis hogy egy kártyával lehessen minden közlekedési módot igénybe venni.

Veres Mihály beszámolt arról is, hogy közvélemény-kutatással kívánják felmérni a lakosság és a települések igényeit az elektronikus jegyrendszerről. Mint mondta, a cél az, hogy a rendelkezésre álló technikai megoldások közül azt válasszák ki, amelyik a legközelebb áll a fogyasztói igényekhez.

A társaság vezetője egy szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, a rendszer idén még kísérleti jelleggel, jövő tavasztól élesben működik Debrecenben, 2016 végén pedig országosan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.