Elakadt a tulajdonosi jóváhagyás

Negyvenegy Paks környéki település emelt szót egy támogatás elmaradása miatt.

2015. 05. 08. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdeményező Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere közölte: mivel nem tudják, „hol akadt el” a tulajdonosi jóváhagyás, levélben fordultak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz és Baji Csabához, az MVM Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatójához, kérve, engedélyezzék a támogatást, amely tudomásuk szerint az erőmű 2015-ös üzleti tervében is szerepel.

Azt is elmondta, hogy az elmúlt négy évben évi 500 millió forintot juttatott az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az általa létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnak. A JETA szigorú feltételrendszerhez kötött pályázati programot működtetett, amelyben a paksi atomerőmű körzetében fekvő 41 települést vontak be.

Ez a kétmilliárd forint komoly lehetőséget adott, jelentős fejlesztést segített elő a térségben – hangsúlyozta Horváth Zsolt. Azt mondta, kisebb beruházások finanszírozására nagyobb volumenű fejlesztéseknél önerőként tudták felhasználni. Ez az összeg a kimutatások szerint a térségben 11 milliárd forintnyi fejlesztést generált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.